Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρας συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ασφαλή πανεπιστήμια απηύθυνε την Παρασκευή (30/9) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε επίσης στα όσα είπε σε σημερινή του τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη.

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα, επί των ημερών του, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα.

Τώρα, εκ των υστέρων, αναγνωρίζει την ανάγκη για ασφάλεια στα πανεπιστήμια και για παρεμβάσεις της Αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπου υπάρχει. Αποκηρύσσοντας, έτσι, το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν.

Τον καλούμε να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή πανεπιστήμια, επ’ ωφελεία των παιδιών μας, των φοιτητών, των καθηγητών, με την αξιοποίηση και του νέου θεσμού των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στους ανοιχτούς και αφύλακτους χώρους των συγκεκριμένων πανεπιστημίων».

Πηγή: newsbeast.gr