Συνάντηση εργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, είχαν το πρωί της Δευτέρας (14/2) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε τουριστικές δομές, αεροδρόμια, στην Αθήνα, στην Αττική, στα νησιά που είναι brand τουριστικοί προορισμοί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και ο τουρισμός πάνε μαζί με την ασφάλεια, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα έρθει να δώσει εισόδημα και στήριξη στη μέση ελληνική οικογένεια, ανάπτυξη στις μεγάλες, μεσαίες και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και, φυσικά, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με τον Τουρισμό».

Κικίλιας - Θεοδωριάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο τουρισμός και φέτος αναμένεται να είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης ανακοίνωσε την ενίσχυση κατά 50% των πρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων σε αεροδρόμια, συνοριακούς σταθμούς και τουριστικούς προορισμούς, ενώ τόνισε πως οι μεταθέσεις ξεκινούν σταδιακά από τον Μάρτιο.

Όπως μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει, το Μάρτιο θα μεταβούν στον Προμαχώνα 34 αστυνομικοί, προκειμένου να συνδράμουν στους αναγκαίους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις μετακινήσεις ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.

Πηγή: newsbeast.gr