Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι οι δηλώσεις είναι προκλητικές και ότι η Τουρκία είναι εκείνη που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους. «Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη.

Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Πηγή: newsbeast.gr