Κατά του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι συνελήφθη στην Τουρκία Κούρδος ο οποίος είπε ότι είχε εκπαιδευτεί στο Λαύριο, στρέφεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας πως πρόκειται για «θλιβερά και προκλητικά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας».

Μιλώντας τη Δευτέρα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στον νέο γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη από τον απερχόμενο Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής».

«Όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας»

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε επίσης ότι υλοποιείται το σχέδιο “Ακρίτας” για να μην επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τα σύνορά μας στον Έβρο εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους ανθρώπους.

Πηγή: newsbeast.gr