Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και ανέφερε ότι «οι φοιτητικές εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες».

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Οτι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας. Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές», αναφέρει ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεί «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του».

Πηγή: newsbeast.gr