Η Εθνική Οδός Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα εισόδου της πόλης, έκλεισαν συμβολικά και για λίγα λεπτά, αγρότες που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Θέρμης. Αιτία γι’ αυτό στάθηκε η ένταση που επικράτησε μεταξύ μερίδας αγροτών με την αστυνομία.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνεννόηση που έγινε το απόγευμα, ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών και της αστυνομίας με την τελευταία να ανάβει το «πράσινο φως» για να προσεγγίσουν οι αγρότες από τη Χαλκιδική τον κόμβο της Θέρμης, εν τούτοις κάτι τέτοιο δε συνέβη στην πράξη, αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr.

Tα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, αν και ξεκίνησαν από την περιοχή της Χαλκιδικής με προορισμό τη Θέρμη, μέσα από αγροτικό οδικό δίκτυο και χωματόδρομους, κάποιοι, όπως ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, δεν τα κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω συνοδεία της αστυνομίας.

«Αυτό που συνέβη πραγματικά είναι ένα αίσχος! Ενώ κινηθήκαμε μέσα από χωματόδρομους και από το αγροτικό δίκτυο έτσι ώστε να μην βγούμε στην Εθνική Οδό και παρακωλύσουμε την κυκλοφορία ή δημιουργήσουμε προβλήματα, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής βρισκόμασταν υπό παρακολούθηση. Ακόμη και μέσα στα χωράφια. Δεν μας άφηναν να περάσουμε από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Ακόμη κι έτσι πάντως κάποιοι κατάφεραν και έφτασαν στη Θέρμη. Εμένα με γύρισαν πίσω συνοδεία δύο περιπολικών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ίδια πηγή, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, Άγγελος Τσαρτσιαφλής.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Χαλκιδικής που κατάφεραν να φτάσουν στον κόμβο της Θέρμης, ενημέρωσαν άμεσα τους συναδέλφους τους και αυτοί σε ένδειξη συμπαράστασης κινήθηκαν πεζή και έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά της ώρας το ρεύμα εισόδου της Θεσσαλονίκης, επί της Εθνικής Οδού.

Αυτή την ώρα, η κατάσταση μετά την ένταση φαίνεται ότι έχει εξομαλυνθεί και η ηρεμία έχει επιστρέψει στο σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newsbeast.gr