Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε από Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου στην περιοχή της Χαριλάου. Οι δύο ένοικοι απεγκλωβίστηκαν από το μπαλκόνι του διπλανού διαμερίσματος.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής, ενώ για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, με 12 πυροσβέστες και τέσσερα υδροφόρα οχήματα.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στο διαμέρισμα, στο οποίο κατοικεί ένας άνδρας, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος για λίγη ώρα στο μπαλκόνι, μη μπορώντας να διαφύγει αναφέρει το grtimes.

Με την άφιξη της πυροσβεστικής ο άνδρας πέρασε στο μπαλκόνι του διπλανού διαμερίσματος, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες κατοικεί η μητέρα του. Οι δυο τους παρέμειναν εκεί, καθώς δεν μπορούσαν να κατέβουν από την πολυκατοικία λόγω των πυκνών καπνών. Η ζωή τους ωστόσο δεν τέθηκε σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο άντρας χρησιμοποιούσε ξύλα για την θέρμανση του διαμερίσματος του.

Οι μαρτυρίες των ενοίκων

Τις δραματικές πρώτες στιγμές από το ξέσπασμα της φωτιάς, περιέγραψαν με δηλώσεις τους ένοικοι της πολυκατοικίας.

Όπως είπαν, από τον τέταρτο όροφο ακουγόταν η γυναίκα να ουρλιάζει ζητώντας βοήθεια, με τον άντρα στη συνέχεια να αναγκάζεται να περάσει στο διπλανό διαμέρισμα προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Οι δε καπνοί όπως είπαν, ήταν τόσο έντονοι που δημιουργούσαν ένα απόκοσμο σκηνικό.

Πηγή: newsbeast.gr