Δέκα χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr χιλιάδες Θεσσαλονικείς παρεβρέθησαν, για να παρακολουθήσουν την μεγάλη συναυλία στη μνήμη ενός μεγάλου τραγουδιστή που έχει υμνήσει την συμπρωτεύουσα στα τραγούδια του. Μπορεί να μην γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτοικος της.

«Θυμόμαστε και μας λείπει κάθε μέρα ο Δημήτρης Μητροπάνος όλα αυτά που μας χάρισε με την τέχνη του, με την φωνή του με την παρουσία, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι δέκα χρόνια μετά την απώλεια του να διοργανώσουμε μια εκδήλωση που θα του άρμοζε στην πόλη που τόσο αγαπούσε», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που συνόδευε τον Δημήτρη Μητροπάνο, έχουν αναλάβει το βαρύ έργο της επανεκτέλεσης των τραγουδιών που ερμήνευσε ο ίδιος και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο, σε έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη που τον χαρακτήριζαν η ταπεινότητα και η σεμνότητα, σε έναν ερμηνευτή που άφησε έντονη τη σφραγίδα του στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr