Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ομάδας Ζευς, «έσκισε» τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης, κάνοντας εντυπωσιακούς ελιγμούς. Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, μαγνήτισε για άλλη μία φορά τα βλέμματα των Θεσσαλονικέων πολλοί από τους οποίους παραβρέθηκαν στη Νέα Παραλία για να δουν από κοντά την δοκιμαστική επίδειξη που έκανε ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης.

Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα για περισσότερα από δέκα λεπτά την εντυπωσιακή επίδειξη του Έλληνα πιλότου.

Πραγματοποιώντας εξαιρετικά δύσκολους ελιγμούς, χαμηλές διελεύσεις και πετώντας ακόμη και ανάποδα κατά διαστήματα, έδειξε για ποιον λόγο η Ελληνική πολεμική αεροπορία θεωρείται μία από τις καλύτερες του κόσμου, μεταδίδει το GRTimes.

Το  F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» με βάση τον νυν σχεδιασμό θα εκτελέσει διέλευση μαζί με το Spitfire MJ 755, το ιστορικό καταδιωκτικό που από στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, χάρη στο κοινωφελές ίδρυμα “ΙΚΑΡΟΣ” και μετά την ανακατασκευή του στη Μεγάλη Βρετανία, πετάει ξανά στους ελληνικούς ουρανούς, για πρώτη φορά σε παρέλαση με Έλληνα πιλότο στα χειριστήρια.

Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και το Spitfire

Συνοδευόμενο από ένα μαχητικό F-16, το βρετανικό ιστορικό αεροσκάφος, Spitfire έκανε τουλάχιστον τρεις δοκιμαστικές διελεύσεις, ενόψει της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Παρασκευής.

Πηγή: newsbeast.gr