Πορτοφόλι που περιείχε 150 ευρώ, ταυτότητα, κάρτες τραπεζών και διάφορα έγγραφα βρήκε, χθες το πρωί, εργαζόμενος στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, ο εργαζόμενος ενημέρωσε άμεσα τον επόπτη του και παρέδωσε το πορτοφόλι, το οποίο αποδόθηκε στην κάτοχο του. Όπως είπε η κυρία που το έχασε, τα 150 ευρώ ήταν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει τα παιδιά της από τα κάλαντα των γιορτών.

Ο 47χρονος εργαζόμενος, όπως είπε στο GRTimes, ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο επόπτη στον οποίο και παρέδωσε το πορτοφόλι, ενώ την ίδια μέρα, εντοπίστηκε και η κάτοχός του, στην οποία παραδόθηκε το χαμένο αντικείμενο.

«Έκανα το καθήκον μου σαν πολίτης»

«Εκεί που σκούπιζα χθες, διπλά στη στάση Εθνικής Αμύνης, είχε πολλά νερά λόγω βροχής και φύλλα. Καθώς σκούπιζα είδα μέσα στα νερά το πορτοφόλι και εκείνη την ώρα πήγε να παρκάρει ένα αμάξι και αμέσως το πήρα για να μην παρασυρθεί. Εκείνη την ώρα δεν ήξερα τι να κάνω και φώναξα τον συνάδελφο μου το ανοίξαμε μαζί , είδαμε τα χρήματα , τα έγγραφα και την ταυτότητα. Μετά από λίγο, πήρα τον επόπτη μου και του είπα ότι έρχομαι στην Ευαγγελίστρια να σας το δώσω. Βρήκαμε την γυναίκα, ήρθε το πηρέ με ευχαρίστησε και μου είπε ότι αυτά τα λεφτά ήτανε από τα παιδιά της, που τα είχανε μαζέψει στα κάλαντα και το είχε χάσει την προηγούμενη Τετάρτη. Έκανα το καθήκον μου σαν πολίτης και χαίρομαι πολύ που το παρέδωσα στην γυναίκα» τόνισε στο GRTimes, o εργαζόμενος καθαριότητας, Γιώργος Γιαλόγλου.

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Μια κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων προς τους πολίτες

«Ένας εργαζόμενος του δήμου Θεσσαλονίκης, βρήκε ένα πορτοφόλι που είχε μέσα 150 ευρώ και το παρέδωσε στον επόπτη του. Η κίνηση αυτή από τους εργαζόμενους έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν αφού οι οδοκαθαριστές και οι εργαζόμενοι απορριμματοφόρων έχουν βρει και κλειδιά και πορτοφόλια με πιο μεγάλο ποσό και το έχουν παραδώσει Μια κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης προς τους πολίτες» είπε στο GRTimes, o αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Πηγή: newsbeast.gr