Στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας φωτίστηκαν απόψε οι «Ομπρέλες», στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αλλά και η έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Βίλα Αλλατίνη.

Έπειτα από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό οι εμβληματικές «Ομπρέλες» φωταγωγήθηκαν με μπλε και κίτρινο χρώμα.

Με τα χρώματα της Ουκρανίας φωτίστηκε και η έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Βίλα Αλλατίνη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό και την ολόψυχη υποστήριξή μας στους συμπατριώτες μας που ζουν στην Ουκρανία» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι τις επόμενες μέρες θα σταλεί στην Ουκρανία σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής αναχώρησε για την Ουκρανία και το τρίτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που συλλέγει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 35 τόνοι φαρμάκων, ρούχων, βρεφικών τροφών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης έχουν αποσταλεί από τον Δήμο της πόλης ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό.

Η συλλογή βοήθειας συνεχίζεται στο φουαγιέ του δημαρχείου καθ’ όλο το 24ωρο, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ουκρανικό Προξενείο και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Θεσσαλονικείς αλλά και προς φορείς και εταιρείες της πόλης που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στο κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας.

Πηγή: newsbeast.gr