Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε καθηγητής μουσικής σε Δημοτικό Ωδείο της Κατερίνης, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 10χρονου μαθητή του.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέστειλε την ποινή υπό τους όρους της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας με το θύμα, της παρακολούθησης από κοινωνικό επιμελητή και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και το grtimes, ο μουσικός χάιδεψε το γεννητικό όργανο του παιδιού κατά τη διάρκεια του μαθήματος, το 2015. Την καταγγελία έκανε η μητέρα του αγοριού και ο καθηγητής μουσικής συνελήφθη.

Το Δικαστήριο, που εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αναγνώρισε στον 55χρονο κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά τού πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Η απολογία του

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε τα εξής: «Αυτή η περίπτωση με έχει αηδιάσει. Πρόκειται για κακοήθεια. Η καχυποψία και η επιπολαιότητα μπορούν να γίνουν εγκλήματα. Για 2,5 – 3 χρόνια ήμουν πολύ καλός στο ωδείο. Είδα ότι δεν υπάρχει διάθεση από τον μαθητή. Έμαθα από το παιδί ότι τον έστειλαν να μάθει κιθάρα και ότι δεν ήρθε με δική του βούληση. Χρειαζόταν καθημερινά να κάνουμε επαναλήψεις».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε: «Εκείνη την ημέρα η αίθουσα ήταν γεμάτη από αντικείμενα. Ο μόνος ικανός χώρος ήταν εκεί που ήμασταν εμείς. Την ώρα που ήταν η μητέρα εκεί της είπα να τον αποδεσμεύσουμε. Τότε φώναζε με κραυγές. Το παιδί άρχισε να τρέμει. “Μη μου λες ότι δεν σε πείραξε” του έλεγε. “Όχι μαμά. Μόνο μια φορά” απάντησε το παιδί. Πέταξε μια καρέκλα. Ήταν προκατειλημμένη. Η μαμά το εξέλαβε διαφορετικά. Η συνείδηση μου είναι καθαρή, δεν έκανα κάτι».

Πηγή: newsbeast.gr