Λόγω των εκδηλώσεων, των συγκεντρώσεων και των πορειών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστοί δρόμοι και αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ , στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, δεν θα επιτρέπεται αύριο η κίνηση των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο από τις 2:30 το μεσημέρι σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, ενώ θα σημειωθούν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα, από τις 2:30 θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές – εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση

Επίσης, από το πρωί σήμερα έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση γύρω από τα πανεπιστήμια και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου), Εγνατία (από Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι Εθν. Αμύνης), Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης) και Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων θα επεκταθεί και σε άλλους δρόμους από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για τις παρακάτω οδούς: Εγνατία (στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι Εθν. Αμύνης), Αγ. Δημητρίου (από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη), Εθν. Αμύνης (από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από την Αγ. Δημητρίου μέχρι την Γ. Λαμπράκη), Καρ. Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι την Βασ. Ηρακλείου), Βασ. Ηρακλείου (από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ. Ντήλ), Κ. Καραμανλή (από την Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου), Ελ. Βενιζέλου (από Τσιμισκή μέχρι Εγνατία) και Ολυμπιάδος (από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την Κασσάνδρου).

Απομακρύνονται για ένα διήμερο οι κάδοι απορριμμάτων από το ιστορικό κέντρο

Στο μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης απομακρύνει τους κάδους απορριμμάτων από την περιοχή του ιστορικού κέντρου και απευθύνει έκκληση στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους καταστηματάρχες να μην κατεβάζουν απορρίμματα κατά το τρέχον διήμερο.

Οι κάδοι απορριμμάτων, σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, θα επανατοποθετηθούν το πρωί της Παρασκευής

Πηγή: newsbeast.gr