Δικαίωση για τον 16χρονο γιο τους που τραυματίστηκε στο κεφάλι από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη και δίνει μάχη για τη ζωή του ζητούν οι γονείς του. «Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου» είπε αναφερόμενος στον άνδρα της Αστυνομίας ο πατέρας του.

Οι γονείς του 16χρονου Ρομά παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης (7/12) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε τραγική κατάσταση όπου συνοδεία του δικηγόρου τους δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), εναντίον του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης και απολογείται την Παρασκευή.

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαίωση. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε ένα 16χρονο. Το μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί» είπε συγκινημένος ο πατέρας του ανήλικου.

«Έκανε αυτό που έκανε και ζητάμε συγγνώμη. Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου, να το πυροβολήσει και να το σκοτώσει» τόνισε.

Ο πατέρας του 16χρονου μίλησε για τους Ρομά που έχουν ξεσηκωθεί μετά τον πυροβολισμό του ανήλικου και τους ευχαρίστησε.

«Θέλω δικαίωση» είπε η μητέρα του παιδιού λέγοντας πως ο γιος της είναι χάλια.

Σχολιάζοντας τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο ανήλικος, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για «ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού». Καταλόγισε στην ΕΛ.ΑΣ. «απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης», ενώ για την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το αιματηρό επεισόδιο, τόνισε πως «το μόνο που αναφέρεται είναι η προσπάθεια εμβολισμού και δεν αναφέρεται το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε συνεπεία του πυροβολισμού».

Πηγή: newsbeast.gr