Ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι προσφέρει ένα μικρό, υπόγειο κατάστημα που βρίσκεται στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης και είναι γεμάτο με πολύχρωμες εντυπωσιακές μπάλες από φυσητό γυαλί, περίτεχνα διακοσμημένες, παραδοσιακά τρενάκια, Αη Βασίληδες, χιονισμένα έλατα και πρωτότυπα vintage σχέδια χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Ο δημιουργός του Θεόδωρος Κεσίδης, ακολουθώντας την αγάπη του πατέρα του για τα Χριστούγεννα και τη συλλογή χριστουγεννιάτικων vintage στολιδιών έφτιαξε τη δική του ξεχωριστή επιχείρηση με πρωταγωνιστές χειροποίητα γυάλινα στολίδια, τα οποία φτάνουν στη Θεσσαλονίκη από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

«Όλα ξεκίνησαν από την ιδιαίτερη αγάπη που έχει ο πατέρας μου για τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, μια αγάπη που πέρασε και σε εμένα» επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Θόδωρος Κεσίδης.

«Πριν από έξι χρόνια», σημειώνει, «ξεκινήσαμε δειλά δειλά να ψάχνουμε ξεχωριστά στολίδια από διάφορες χώρες του εξωτερικού και είδαμε την ανταπόκριση του κόσμου, που τα αγαπάει όσο κι εμείς- και μάλιστα κάποιοι από τους πελάτες μας, ίσως να τα αγαπούν και περισσότερο κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

«Όλοι στην οικογένεια έχουμε μεγάλη αγάπη για τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε κάθε χρόνο να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας. Πάντα στολίζαμε με απίστευτη χαρά το δέντρο τα Χριστούγεννα, κάθε χρόνο με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και την αδελφή μου» αναφέρει χαμογελώντας και διευκρινίζει πως όλα τα στολίδια είναι χειροποίητα από φυσητό γυαλί.

Τα περισσότερα στολίδια προέρχονται από το εξωτερικό, από χώρες τις βόρειας Ευρώπης καθώς, όπως λέει ο κ. Κεσίδης, εκεί έχουν παράδοση στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Με υπερηφάνεια τονίζει πως με κόπο έχουν εντοπίσει τους καλύτερους κατασκευαστές και ότι συνεργάζονται με εταιρείες από το Βέλγιο, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Το κολιμπρί και τα υπόλοιπα πρωτότυπα σχέδια στολιδιών

Αναφερόμενος στα πιο πρωτότυπα σχέδια, μίλησε για το κολιμπρί. «Το κολιμπρί το είδαμε σε έναν κατάλογο και μας εντυπωσίασε πάρα πολύ. Μάθαμε από έναν πελάτη μας, ότι είναι ένα από τα πιο παλιά σχέδια χριστουγεννιάτικων στολιδιών, το είχε η προγιαγιά του και το θυμόταν με μεγάλη συγκίνηση. Εννοείται πως το αγόρασε, και το χάρηκε πολύ», εξηγεί ο κ. Κεσίδης.

Λέει ακόμη πως πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν μπάμπουσκες, εντυπωσιακές μπάλες με τις δώδεκα ημέρες τον Χριστουγέννων, που έβγαλε φέτος Βέλγος σχεδιαστής και πρόκειται για μια συγκεκριμένη σειρά που είναι εμπνευσμένη από το γνωστό τραγούδι «The 12 days of Christmas», εντυπωσιακούς καρυοθραύστες, εικόνες της Παναγίας και του Χριστού, πασχαλίτσες, μέλισσες, τρενάκια, γυάλινες μπάλες με φανταστικές διακοσμήσεις και επιβλητικούς φρουρούς.

Το πιο ακριβό στολίδι κοστίζει 35 ευρώ και, όπως εξηγεί ο κ. Κεσίδης, είναι καθαρά διακοσμημένο στο χέρι, όπως και όλα τα στολίδια που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του φυσητού γυαλιού. «Οι έμπειροι τεχνίτες φυσάνε το γυαλί, δημιουργούν το στολίδι και στη συνέχεια το διακοσμούν στο χέρι, με ζωγραφιά ή κάποιο σκάλισμα», σημειώνει και διευκρινίζει πως «έχουμε πολλά στολίδια vintage, με σύγχρονες μεθόδους κατασκευής και θεωρούμε ότι αυτά είναι τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τα ψάχνουμε πολύ, λοιπόν, για να έχουμε ανανεωμένη συλλογή κάθε χρόνο».

Συνήθως, οι πελάτες του κ. Κεσίδη επιλέγουν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μπάλες και κάποια στολίδια ιδιαίτερα, που θυμίζουν το παρελθόν. Επειδή όμως το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, όπως λέει ο ίδιος, τους προτείνουν συνήθως να αγοράζουν ένα – δύο στολίδια τον χρόνο και να εμπλουτίζουν σιγά σιγά τη συλλογή τους.

Τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνει ο νεαρός επιχειρηματίας, αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν ένα στολίδι για να το προσφέρουν ως δώρο Χριστουγέννων. «Πολύ καλό και νόστιμο το κουτί με τα γλυκά που πάμε σε μια επίσκεψη, αλλά τελειώνει… Το στολίδι ιδιαίτερα το παραδοσιακό και διαχρονικό, μένει για μια ζωή, ίσως και περισσότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά κλείνοντας.

Πηγή: newsbeast.gr