Επεισόδιο με τέσσερις τραυματίες και υλικές ζημιές σημειώθηκε σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα Ρομά εισέβαλε στην επιχείρηση και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη της και τρεις υπαλλήλους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr, όλα άρχισαν «όταν Ρομά τηλεφώνησαν στο μαγαζί και ζήτησαν τραπέζι. Όταν τους είπαμε ότι δεν έχει, μας απείλησαν ότι θα έρθουν και θα μας δείρουν», όπως περιέγραψε εργαζόμενος στο κατάστημα εστίασης που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Λίγη ώρα μετά, στο σημείο έφτασαν δύο νεαροί άνδρες οι οποίοι ζήτησαν «να βγει ο υπάλληλος έξω, προκειμένου να καυγαδίσουν μαζί του. Έγινε μια φασαρία νωρίτερα. Τους είπαμε ότι έχει τραπέζι έξω, αλλά δεν ήθελαν να καθίσουν», συνέχισε ο ίδιος ο υπάλληλος.

Οι δύο νεαροί έφυγαν, για να επιστρέψουν λίγο αργότερα μαζί με άλλα 15 άτομα αναφέρει η ίδια πηγή επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου. Η ομάδα των περίπου 20 ατόμων εισέβαλε στο κατάστημα προκαλώντας ζημιές, ενώ επιτέθηκαν εναντίον της διεύθυνσης και των υπαλλήλων προκαλώντας τραυματισμούς σε τέσσερις, στον ιδιοκτήτη και σε τρεις εργαζόμενους. Οι τραυματισμοί, χαρακτηρίστηκαν ελαφριοί.

Στο κατάστημα την ώρα της επίθεσης υπήρχαν πελάτες που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι την σκηνή να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. «Είκοσι χρόνια δουλεύω εδώ, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Ήρθαν με αυτοκίνητα που δεν είχαν πινακίδες, μέχρι να φτάσει η αστυνομία είχαν αποχωρήσει» προσθέτει ο υπάλληλος του καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Στο κατάστημα έφτασαν και δυνάμεις της αστυνομίας.

Πηγή: newsbeast.gr