Προσωπικό ενδιαφέρον και πολλή ευαισθησία επέδειξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για την υπόθεση της τρανς που απεβίωσε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός ο κ. Ζέρβας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις, για να δοθεί άμεσα λύση. Εφόσον υπάρξει σχετική εξέλιξη από την πλευρά της οικογένειάς της -αποποίηση ταφής – ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει άμεσα για τη διαδικασία της ταφής, καθώς υπάρχει ετοιμότητα και έχει ήδη γίνει σχετική προεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προτίθεται να καλύψει ο ίδιος τη σχετική δαπάνη, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπο.

Για να δοθεί λύση, καθοριστική ήταν η συμβολή του «Thessaloniki Pride», του Συλλόγου «Θετική Φωνή» Θεσσαλονίκης αλλά και του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Τσακίρη όπως αναφέρει το thestival.gr.

Η ανάρτηση της τρανς ακτιβίστριας

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η τρανς ακτιβίστρια, Βανέσα Βενέτη, έκανε γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου ούτως ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση.

«Πριν λίγες μέρες μια τρανς γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγγενείς της δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να τη πάρουν και να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή ταφή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο. ( Τα ωραία του να είσαι τρανς στη Ελλάδα, ενώ ακόμη και σήμερα και κάποιοι τολμούν να μιλούν για επιλογή). Όποιο άτομο ξέρει κάποια δομή η υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να βοηθήσει, θα σας παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη ειλικρινά. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να μείνει στα αζήτητα, ματώνει η ψυχή μου.

Τη κοπέλα τη λέγανε Μπαλί, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και επαναλαμβάνω βρίσκεται εδώ και μέρες στα ψυγεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όσες φίλες, φίλα, φίλοι είσαστε από Θεσσαλονίκη και έχετε υπόψη σας οτιδηποτε θα βοηθούσε σας θερμοπαρακαλω κάντε το. Ακόμη κι από Αθήνα αν ξέρουμε κάτι που θα βοηθούσε», έγραψε στο Facebook, κοινοποιώντας τη φωτογραφία της 60χρονης τρανς γυναίκας.

S.O.S ΕΠΕΙΓΟΝ.Δυστυχώς αυτή η ανάρτηση γίνεται για τον χειρότερο λόγο που θα μπορούσα να σκεφτώ. Πριν λίγες μέρες μια…

Posted by Vanessa Veneti – Kottika on Friday, May 27, 2022

Πηγή: newsbeast.gr