Η δήμαρχος της πρωτεύουσας του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, στέλεχος της κεντροαριστερής παράταξης του προέδρου της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ενημέρωσε πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, διαβεβαιώνοντας ότι αισθάνεται καλά και δεν έχει συμπτώματα της COVID-19.

Μέσω Twitter, η Σέινμπαουμ διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας για τη διάγνωση και συνεχίζει να εργάζεται και να συντονίζει τις δραστηριότητες του δήμου εξ αποστάσεως.

Η Σέινμπαουμ εμφανίζεται συχνά δημόσια φορώντας μάσκα, κάτι που αποφεύγει ο Λόπες Ομπραδόρ. Καταβάλλει εξαρχής προσπάθεια να δείξει ότι η δημοτική αρχή παίρνει πολύ σοβαρά την πανδημία του κορονοϊού.

Η 58χρονη πολιτικός θεωρείται από αναλυτές πιθανή διάδοχος του Λόπες Ομπραδόρ το 2024.

Η ανακοίνωση της Σέινμπαουμ ότι μολύνθηκε καταγράφηκε την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν πως η εξάπλωση του ιού εισέρχεται ξανά σε ανοδική τροχιά σε αρκετές μεξικανικές πολιτείες. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η πολιτεία Τσιουάουα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, επανέφερε στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού.

Το Σάββατο, γερουσιαστής του κυβερνώντος Κινήματος για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA) προστέθηκε στον βαρύ απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα (89.171 νεκροί ως χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας).

Νωρίτερα χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, το οποίο θα συμπέσει με τον εορτασμό της Ημέρας των Νεκρών, το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: newsbeast.gr