Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι,  ο οποίος ηγείται της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αίγυπτο.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε ενώ συνεχίζονται στην COP27 στο Σαρμ ελ-Σέιχ οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για τα τελικά κείμενα στο τέλος των οποίων οι ΗΠΑ αναμένεται να παίξουν μείζονα ρόλο.

Η 27η διεθνής σύνοδος για το κλίμα επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Παρασκευή αλλά παρατάθηκε έως το Σάββατο σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το αδιέξοδο.

«Ο Τζον Κέρι τέθηκε σε απομόνωση αφότου βρέθηκε θετικός στην Covid στο Σαρμ ελ-Σέιχ. Έχει εμβολιαστεί πλήρως με την αναμνηστική δόση και έχει ελαφρά συμπτώματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκπροσώπου του Γουίτνεϊ Σμιθ.

Ο Κέρι «εργάζεται τηλεφωνικά με τη διαπραγματευτική του ομάδα και τους ξένους ομολόγους του για να διασφαλίσει μια θετική έκβαση στην COP27», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δύσκολες διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να ρυθμιστούν τα πιο ακανθώδη σημεία που παραμένουν εκκρεμή, κυρίως η αποζημίωση των ζημιών που έχουν ήδη προκληθεί από την κλιματική αλλαγή και η τύχη των ορυκτών καυσίμων.

Πηγή: newsbeast.gr