Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ στο πλαίσιο τακτικού διαγνωστικού ελέγχου στον οποίο και υποβλήθηκε, ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε το γραφείο του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νεχάμερ επέστρεψε την Τρίτη από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Καρινθία και την Τετάρτη το μοριακό τεστ του ήταν αρνητικό. Την Πέμπτη βρέθηκε θετικός ένας άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας και σήμερα και ο ίδιος.

Όπως επισημάνθηκε από την Καγκελαρία, ο Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος έχει λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου, δεν παρουσιάζει μέχρι τώρα συμπτώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές του από το σπίτι, μέσω τηλεδιασκέψεων.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, είμαι καλά», δήλωσε ο ίδιος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του Καγκελάριου επίσης υπεβλήθησαν σε διαγνωστικά τεστ τα οποία ήταν αρνητικά, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο μεταξύ έχουν ειδοποιηθεί και όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης της Πανδημίας, η οποία συνεδρίασε χθες για τη λήψη νέων μέτρων. Όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες τύπου FFP-2 και τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ στη συνέντευξη Τύπου τους χώριζε ειδικό τζάμι από τους δημοσιογράφους.

Καρλ Νεχάμερ

Περισσότερα από 8.000 τα νέα κρούσματα – Σε μερικές εβδομάδες εκκινεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο Καγκελάριος Νεχάμερ είναι ένα από τα 8.786 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αυστρία, όπου καταγράφηκαν και επτά θάνατοι από επιπλοκές της Covid-19 .

Σε ό,τι αφορά την ανακοινωθείσα γενική υποχρέωση εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου, η εταιρία «Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας» και η Υπηρεσία Πληροφορικής των Ασφαλιστικών Ταμείων χαρακτήρισαν «φιλόδοξο» το χρονοδιάγραμμα και ανέφεραν την 1η Απριλίου ως πιο ρεαλιστική εκδοχή.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, στο ηλεκτρονικό σύστημα θα πρέπει να καταχωρηθούν όλοι οι πολίτες της χώρας, ακόμη και όσοι δεν διαθέτουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ενώ θα χρειαστούν ειδικές ρυθμίσεις για τις εξαιρέσεις από την υποχρέωση.

Το υπουργείο Υγείας επιμένει, πάντως, στο δικό του χρονοδιάγραμμα και επαναλαμβάνει ότι τα πρόστιμα θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται από τις 15 Μαρτίου.

«Σε περίπτωση ωστόσο που από τη διαδικασία αξιολόγησης προκύψει η ανάγκη αλλαγής για τεχνικούς λόγους, αυτό φυσικά θα ληφθεί υπόψη. Αυτό όμως δεν θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά την έναρξη ισχύος του υποχρεωτικού εμβολιασμού», διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην εφημερίδα Der Standard.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Πηγή: newsbeast.gr