Ο Τζάστιν Τριντό διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό τη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, προσθέτοντας πως δεν έχει σοβαρά συμπτώματα.

«Αισθάνομαι καλά, θα συνεχίσω να εργάζομαι από απόσταση αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις της δημόσιας υγείας», έγραψε στο Twitter ο Καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσφατα έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως ο Τριντό τέθηκε σε απομόνωση την περασμένη εβδομάδα αφότου ένα από τα παιδιά του διαγνώστηκαν με Covid-19 αλλά τότε ένα rapid τεστ που έκανε βγήκε αρνητικό, όπως ο δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Canadian Press.

Κινητοποίηση στον Καναδά

Αποκλιμάκωση κινητοποιήσεων

Σημειώνεται πως στην Οτάβα, την καναδική ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, αστυνομικοί και αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι ορισμένα φορτηγά που είχαν αποκλείσει το κέντρο της πόλης στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά του εμβολιασμού αναμένεται να αρχίσουν να φεύγουν εντός της ημέρας, ακόμη κι αν ορισμένοι διαδηλωτές επιμένουν πεισματικά να παραμείνουν εκεί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δεκάδες φορτηγά και άλλα οχήματα απέκλεισαν το κέντρο της Οτάβας από την Παρασκευή και χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στον Λόφο του Κοινοβουλίου για να διαμαρτυρηθούν κατά των υγειονομικών μέτρων και του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για όσους διασχίζουν τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ.

«Οι διαδηλώσεις αναμένεται να γίνουν μικρότερες από αύριο. Ωστόσο, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης», ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της Οτάβας.

Πηγή: newsbeast.gr