Για τους αλλεπάλληλους σεισμούς που σημειώνονται στη Θήβα τον τελευταίο καιρό μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος στον Alpha.

«Φυσικά μας ανησυχούν οι 3.000 σεισμοί που έχουν σημειωθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στη Θήβα, γιατί η πόλη έχει ιστορική σεισμικότητα», τόνισε και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη σεισμικότητα οφείλεται σε μια κατηγορία ρηγμάτων τα οποία είναι μικρότερα από τα πολύ μεγάλα που προκαλούν σεισμούς μέχρι και 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαζάχος υπογράμμισε ότι «το κακό είναι ότι συμβαίνουν κοντά στην πόλη. Είναι σε μικρή απόσταση και μπορεί να προκαλέσουν πολύ σημαντικές βλάβες», και υπενθύμισε τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Όπως ανέφερε, σχετικά με την περίπτωση η σεισμική δραστηριότητα να «ξυπνήσει» μεγαλύτερα ρήγματα, «είναι μικρή η πιθανότητα, χωρίς να αποκλείεται. Όμως, το πρόβλημα είναι το συγκεκριμένο ρήγμα. Υπάρχει τέτοια δραστηριότητα σε μια πόλη που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και έχει ανάλογο κτιριακό δυναμικό. Είναι όλα τα συστατικά, τα οποία μας κάνουν να λέμε ξανά στους πολίτες αυτό που λέμε συνέχεια, ότι πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά και να προετοιμαζόμαστε για ένα δυσμενές ενδεχόμενο».

Πηγή: newsbeast.gr