Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί την απώλεια του 90χρονου Δημήτρη Δαπόντε, ο οποίος είχε γράψει τη δική του ιστορία στο μπάσκετ.

Αυτός, άλλωστε, ήταν ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το 1959 το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου, ενώ μέχρι και πριν δύο χρόνια ήταν σταθερά στο γήπεδο για να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Η ασπρόμαυρη ΚΑΕ, όπως είναι λογικό, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η οικογένεια του ΠΑΟΚ πενθεί βαθύτατα το θάνατο του Δημήτρη Δαπόντε, αρχηγού της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ που το 1959 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ήταν ο πρώτος τίτλος σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Δαπόντε ευτύχησε να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο και κρατώντας το ψηλά να κάνει το γύρο του θριάμβου στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝΘ.

Ο γεννημένος το 1930 Δημήτρης Δαπόντε, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για μία δεκαετία, με το νούμερο 10, ενώ ήταν κοντά στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ όσο περισσότερο μπορούσε και ως το τέλος. Συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας μπάσκετ τα 2012 και στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας την ίδια χρονιά (από όπου και η φωτογραφία), τιμήθηκε στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το 2016, για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, ενώ είχε τη θέση του στο PAOK Sports Arena μέχρι και το 2018.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Δημήτρη Δαπόντε και μαζί τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Πηγή: newsbeast.gr