Θλιβερό ρεκόρ για τη Γερμανία σήμερα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 200.000 μέσα σε μία ημέρα. Την ίδια ώρα, στη χώρα συζητείται εάν ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός.

Διαγνώστηκαν 203.136 κρούσματα του SARS-CoV-2, που αύξησαν το σύνολο στα 9.238.931, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Ο αριθμός των μολύνσεων ήταν υψηλότερος κατά 69.600 από την αντίστοιχη ημέρα της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών αυξήθηκε στα 1.017 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 941 την προηγουμένη.

Κορονοϊός στη Γερμανία

Οι θάνατοι 188 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στους 117.314 νεκρούς, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Χθες τα μέλη της Μπούντεσταγκ, του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 να γίνει υποχρεωτικός, ενώ διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο.

Περίπου το 75% των πολιτών της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από αυτά που καταγράφουν εταίροι της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Γαλλία (80%), η Ιταλία (83%), ή η Ισπανία (86%).

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της πρότασης να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, όμως ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται είναι διχασμένος για το ζήτημα αυτό και ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: newsbeast.gr