Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του ορειβάτη που έχασε τις αισθήσεις του τα Χριστούγεννα στον Όλυμπο, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η προσπάθεια προσέγγισης του σημείου που βρίσκεται ο άτυχος άνδρας, η κατάσταση του οποίου κρίνεται αρκετά σοβαρή.

Σύμφωνα με το pierianews.gr, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν από το Λιτόχωρο για να προσεγγίσουν με τα πόδια το Λουκί Στεφανιού, που βρίσκεται ο ορειβάτης.

Σύμφωνα με πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, η επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου ορειβάτη είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς τα στελέχη της ΕΜΑΚ θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση και υπό δύσκολες συνθήκες.

Το χρονικό

Οι δύο ορειβάτες ήταν το μεσημέρι των Χριστουγέννων στο σημείο Λούκι Στεφανιού, στον Μύτικα, σε 2.700 μέτρα ύψος.

Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος θα έμενε να τον περιμένει σε εκείνο το σημείο για να γυρίσουν μαζί στη βάση τους. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη», έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ μέλη της ΕΟΔ ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα, ο άτυχος ορειβάτης εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του.

Πηγή: newsbeast.gr