Το σίριαλ με τη συμμετοχή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open συνεχίζεται, αφού μετά το πρόβλημα που υπήρξε με τη βίζα του κατά την προσγείωσή του στη Μελβούρνη, υπάρχουν εξελίξεις. Ο Σέρβος τενίστας λοιπόν, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι υπό κράτηση στο αεροδρόμιο και απειλείται με σύλληψη, την ώρα που στη Σερβία κάνουν λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια του πρωθυπουργού της Αυστραλίας επειδή βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Σελάκοβιτς, να απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο Τζόκοβιτς, αν και δεν έχει πει αν είναι εμβολιασμένος, εξασφάλισε ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές για να πάρει μέρος στο Australian Open, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Κάτι που φάνηκε τόσο κατά την προσγείωσή του στη Μελβούρνη, όταν υπήρξε πρόβλημα με τη βίζα του, όσο και στη συνέχεια.

Ο Σέρβος τενίστας, λοιπόν, είναι υπό κράτηση στο αεροδρόμιο, με τον πατέρα του να κάνει δηλώσεις στον σταθμό Β92, λέγοντας: «Κανείς δεν τον αφήνει να βγει από την αίθουσα που τον έχουν. Υπάρχουν δύο αστυνομικοί μπροστά από το δωμάτιο όπου κρατείται».

Όλη αυτή η κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, είναι στα πρώτα θέματα του διεθνή Τύπου, με τους Σέρβους να τα βάζουν με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, τον οποίο κατηγορούν για επικοινωνιακά τρικ προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του που πέφτουν.

Το θέμα δεν σταματάει εκεί όμως. Ο Τζόκοβιτς παραμένει υπό κράτηση, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τον Πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, Ντάνιελ Έμερι. Παράλληλα, με επιστολή διαμαρτυρίας ζητάει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Τζόκοβιτς, από το περιβάλλον του οποίου λένε ότι το πρόβλημα με τη βίζα ήταν καθαρά τυπικό και ότι τις προσεχείς ώρες θα έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να λήξει όλο αυτό το θέμα.

Πηγή: newsbeast.gr