Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στη συγκλονιστική υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών μιας οικογένειας στην Πάτρα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα μόλις τριών ετών. Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε μάλιστα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αττικής μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τους μυστηριώδεις θανάτους.

Μετά την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία της Πάτρας και την έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από τις αστυνομικές αρχές στην πόλη της Πάτρας, στην υπόθεση συνδράμει και το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν και τα στοιχεία που υπάρχουν σε νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και ιατροδικαστικές πράξεις, οι οποίες έχουν γίνει στην πρωτεύουσα για τον θάνατο των δύο από τα τρία κοριτσάκια.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών θα βοηθήσουν στις έρευνες που διεξάγει η Ασφάλεια της Πάτρας, με τη συγκέντρωσης αυτών των στοιχείων και τις ιατροδικαστικές πράξεις, θα ληφθούν και καταθέσεις από γιατρούς και όσους συμμετείχαν σε αυτές τις υποθέσεις προκειμένου να συμπληρωθεί όλο το υλικό και να αποσταλεί εκ νέου στην εισαγγελία της Πάτρας προκειμένου να ελεγχθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Είναι μια εξέλιξη η οποία έρχεται να επιταχύνει τις διαδικασίες και γίνονται στην ουσία δύο έρευνες, μία στην Πάτρα και μία στην Αθήνα, για να δοθούν απαντήσεις στα ανεξήγητα ερωτήματα.

Πότε αναμένονται απαντήσεις για τις αιτίες θανάτου

Η μητέρα που έχασε τρία παιδιά στην Πάτρα

Οι ειδικοί λένε ότι οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που αναμένονται το επόμενο διάστημα, θα δώσουν απαντήσεις.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, τις πραγματικές αιτίες θανάτου των τριών παιδιών θα δείξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, νεκροψία νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές.

«Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία, δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση» ανέφερε. Ο κ. Λέων σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν εντός του νοσοκομείου.

«Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν» ανέφερε προσθέτοντας ότι «το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

Τι λένε οι γονείς των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Οι γονείς, μέσω του δικηγόρου τους, εξέδωσαν χθες μια κοινή δήλωση. Σε αυτήν, ο δικηγόρος τους αναφέρεται στα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας προσθέτοντας πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι γονείς πληροφορήθηκαν την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για να διαλευκανθούν πλήρως.

Η δήλωση έχει ως εξής:

Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που «έφυγαν» τόσο πρόωρα από τη ζωή, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Σωτηρίας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, δηλώνω τα εξής:

Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα «ρίξουν φως» στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Πηγή: newsbeast.gr