Όλα όσα χρειάστηκε ο πρωτοπόρος μηχανικός Γουστάβος Άιφελ ώστε να χτίσει το διάσημο γαλλικό ορόσημο αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πύργος του Άιφελ: Χτίζοντας το αδύνατο», το οποίο δημιουργήθηκε ως μέρος του προγράμματος Global Doc που συγκεντρώνει μεγάλους διεθνείς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Η Caroline Behar, επικεφαλής διεθνών συμπαραγωγών και εξαγορών στο Factuals Unit, είπε ότι το ντοκιμαντέρ διαθέτει «ένα πρωτότυπο οπτικό στιλ» που αντικατοπτρίζει πόσο «πραγματικά μοντέρνο είναι το έργο του Άιφελ».

Το ντοκιμαντέρ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαδραματίζεται το 1889 και εστιάζει στην την άνοδο του Άιφελ στην καρδιά της βιομηχανικής επανάστασης και εξιστορεί την τεχνική και αρχιτεκτονική του περιπέτεια για την κατασκευή του πύργου. Δείχνει επίσης πώς ο Άιφελ κατασκεύασε περισσότερα από 300 μεταλλικά έργα σε όλο τον κόσμο, από οδογέφυρες, γέφυρες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, εργοστάσια, καθώς και τη δομή για το Άγαλμα της Ελευθερίας των ΗΠΑ.

Το τεκμηριωμένο πρόγραμμα διανέμεται διεθνώς από την France tv. «Το ντοκιμαντέρ του Pascal Cuissot αποκαλύπτει την ιστορία του Πύργου του Άιφελ, με ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μεγαλύτερα έργα του Άιφελ στον κόσμο», δήλωσε ο Patrice Gellé, παραγωγός και γενικός διευθυντής της Bleu Kobalt.

Πηγή: newsbeast.gr