Μεγάλη εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Η δίκη μας απάντηση στην κρίση» αναμένεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως τονίζεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με συνέπεια το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε την μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, το στρεβλό μοντέλο επιδοτήσεων στην ενέργεια που ακολουθεί η Κυβέρνηση και καταλήγει να επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, το χάσμα επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων δανεισμού καθώς και την άμεση ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν ένα μήνα με την κατάθεση 8 προτάσεων για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα επικεντρωθούν στη μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα, στη θεσμοθέτηση πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας, στην ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές και στην προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών σύμφωνα με την τροπολογία που έφερε προ ημερών η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πηγή: newsbeast.gr