Την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ δεν πάγωσε μόνο η Βρετανία, αλλά και ο κρατικός μηχανισμός της, ενώ στη Βουλή των Κοινοτήτων κυκλοφόρησε ένα σχετικό σημείωμα, το οποίο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα, αφού κανείς δεν ήξερε τι ανέφερε.

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ρέινερ, μίλησε στο podcast «News Agents» σύμφωνα με το news.sky.com και ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να το μεταφέρει στον ηγέτη του κόμματος Κιρ Στάρμερ.

Συγκεκριμένα, ο Στάρμερ τοποθετούνταν για τα ενεργειακά και την κρίση στο κόστος ζωής όταν ο αρμόδιος για τις σχέσεις με το Παλάτι υφυπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, ψιθύρισε στο αυτί της πρωθυπουργού προτού της δώσει ένα διπλωμένο σημείωμα στις 8 Σεπτεμβρίου. Το σημείωμα λοιπόν, έφτασε στα χέρια της κ. Ρέινερ, την ώρα που στο βήμα της Βουλής, μιλούσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ.

Όπως είπε το σημείωμα ήταν γραμμένο σε «απλά αγγλικά» και έγραφε: «Η βασίλισσα δεν είναι καλά και ο Κιρ πρέπει να φύγει από την αίθουσα το συντομότερο δυνατό για να ενημερωθεί».

Η Ρέινερ είπε στο podcast: «Διάβασα ανάμεσα στις γραμμές, γιατί δεν λαμβάνει κανείς ένα σημείωμα που να λέει ότι η βασίλισσα δεν είναι καλά αν έχει λίγο βήχα ή κρυολόγημα», προσθέτοντας το εξής: «Προσπαθούσα να περάσω το σημείωμα στον Στάρμερ χωρίς να είμαι πολύ δραματική, αλλά χωρίς να ξέρω ακριβώς τι συνέβαινε… Έπρεπε να τον βγάλω από την αίθουσα».

«Κράτησα το σημείωμα και προσπαθούσα να σκεφτώ πώς θα το πω στον Κιρ χωρίς να καταστρέψω τελείως αυτό που προσπαθεί να πει, γιατί αν κάποιος προσπαθεί να σας δώσει πληροφορίες όταν είστε στη μέση της ομιλίας είναι κάτι που αποσπά την προσοχή, οπότε περίμενα την ευκαιρία να το κάνω», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, κοίταξε δεξιά της και έπιασε το βλέμμα του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων σερ Λίντσεϊ Χόιλ, που της έκανε νόημα ότι έπρεπε να ενημερώσει τον Στάρμερ. «Μου κάνει νεύμα ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά έκτακτο. Επομένως ήξερα ότι ήταν μία πραγματικά σημαντική στιγμή» τόνισε, επισημαίνοντας ότι ανησυχούσε μήπως γινόταν ξαφνικά κάποια ανακοίνωση για τον θάνατο της βασίλισσας, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο αρχηγός του κόμματός της. «Αν ο Κιρ ήταν σε ομιλία όταν έσκαγε η είδηση, τότε δεν θα τον είχα προστατεύσει», σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr