Ο Γουανγκ Λιουτάι δεν είναι ένας συνηθισμένος δάσκαλος Κουνγκ Φου.

Ο 65χρονος που κατάγεται από ένα χωριό της κεντρικής Κίνας ειδικεύεται σε μια παράξενη πολεμική τέχνη με το παρατσούκλι «Κουνγκ Φου του σιδερένιου καβάλου».

Αυτό περιλαμβάνει κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές εξάσκησης που με γυμνό μάτι φαίνονται ως… βασανιστήρια, όμως για τους ανθρώπους που τις εξασκούν είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Σύμφωνα με το Reuters, η πιο διάσημη τεχνική περιλαμβάνει έναν κορμό μήκους δύο μέτρων με ατσάλινη επικάλυψη στα άκρα και βάρος 40 κιλά, ο οποίος ταλαντεύεται στον αέρα και χτυπά με δύναμη τον καβάλο του ανθρώπου που εξασκεί την πολεμική τέχνη.

«Όταν εξασκείς το “Κουνγκ Φου σιδερένιου καβάλου” και για όσο πιέζεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει τα όριά του, τόσο καλύτερα αισθάνεσαι» λέει στο πρακτορείο ο Γουανγκ, επικεφαλής της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Τζουντούν.

Ο Γουανγκ, που ασκεί την συγκεκριμένη τεχνική για μισόν αιώνα, επιμένει ότι με τις σωστές μεθόδους και με την σωστή προπόνηση, ούτε πονάει ούτε επηρεάζει τη γονιμότητα.

Η συγκεκριμένη πρακτικής, που θέτει σε δοκιμασία τα πιο ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινου σώματος και περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής που θέτουν υπό έλεγχο τον πόνο, αποτελεί στοιχείο του Κουνγκ Φου Τονγκμπεϊκουάν που εξασκείται από κατοίκους του χωριού του Γουανγκ εδώ και τρεις αιώνες.

Το συγκεκριμένο στυλ πολεμικής τέχνης περιλαμβάνει πολυάριθμες τεχνικές επίθεσης αλλά και τεχνικές για αντίσταση στην πίεση, τον πόνο και τα χτυπήματα στο σώμα.

«Έχουμε επίσης και αντίστοιχες τεχνικές όπως αυτή του σιδερένιου λαιμού, του σιδερένιου κεφαλιού, του σιδερένιου στήθους και της σιδερένιας πλάτης», λέει στο Reuters ο 53χρονος.

«Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό»

Το συγκεκριμένο στυλ Κουνγκ Φου που ασκείται στο χωριού Τζουντούν και στα περίχωρα της αρχαίας πρωτεύουσας Λουογιάνγκ αποτελούσε στο παρελθόν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και λιγότεροι άνθρωποι στις εν λόγω περιοχές εκδηλώνουν ενδιαφέρον να το μάθουν και υπάρχουν φόβοι ότι αυτή η παράδοση μπορεί σύντομα να χαθεί.

Σύμφωνα με τον Τανγκ, τα άτομα που πλέον εξασκούν το Κουνγκ Φου Τονγκμπεϊκουάν στο χωριό είναι 20, συγκριτικά με τα περίπου 200 πριν από μερικά χρόνια.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να φέρουν εις πέρας την τεχνική του σιδερένιου καβάλου έχει επίσης μειωθεί, από 80 σε μόλις… πέντε!

Αυτός είναι και ο λόγος που Γουανγκ και οι φίλοι του προσπαθούν πλέον ενεργά να διαδώσουν αυτή την πρακτική του Κουνγκ Φου, με δημόσιες επιδείξεις από το 2016 μέχρι σήμερα.

Πηγή: newsbeast.gr