Ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε τον θρόνο της Βρετανίας σε ηλικία 73 ετών και μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην κηδεία της Ελισάβετ, όμως «άγνωστες» ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια, όπως αυτή που αφορά τον «κόμη Δράκουλα».

Σύμφωνα με την nypost.com, ο νέος Βρετανός μονάρχης συνδέεται με τον Βλαντ τον Παλουκωτή, τον ηγεμόνα της Βλαχίας, που αποτέλεσε έμπνευση για το βιβλίο τρόμου του Μπραμ Στόκερ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα λοιπόν, ο Κάρολος έχει συγγένεια με τον Βλαντ, καθώς είναι απόγονος του και συγκεκριμένα δισέγγονος, μέσω της συζύγου του Γεωργίου Ε’, της βασίλισσας Μαρίας.

Βλαντ Τεπες

Μάλιστα, ο ίδιος ο Κάρολος τρέφει μακροχρόνια αγάπη για τη Ρουμανία, ειδικά για την Τρανσυλβανία, μέρος στο οποίο βασίλεψε ο Βλαντ και έγινε γνωστός τόσο για τις νίκες έναντι των Οθωμανών στα Βαλκάνια, όσο και γιατί παλούκωνε τους αντιπάλους του και τους άφηνε να υποφέρουν για μέρες μέχρι να πεθάνουν.

Έτσι, ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας έχει αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι του 18ου αιώνα στο χωριό Βίσκρι, ενώ έχει κάνει φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή μέσω του Ιδρύματος «Πρίγκιπας της Ουαλίας».

Επίσης, το 2017 ο δήμαρχος της πόλης Alba Iulia απέμεινε στον Κάρολο τον τιμητικό τίτλο του Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας για την αγάπη και το έργο που έχει προσφέρει στην περιοχή.

Βασιλιάς Κάρολος
Φωτογραφία του AP από την επίσκεψη του Κάρολου στη Ρουμανία το 2017, όπου έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας

Πηγή: newsbeast.gr