Τη μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων και επικουρικών του Ε.Σ.Υ. ζήτησε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκος Τριανταφυλλίδης, τοποθετούμενος για την τροπολογία που αφορούσε την παράταση συμβάσεων επικουρικών και τη μοριοδότηση προσλήψεων.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για «παιχνιδάκια» της κυβέρνησης και μάλιστα σε βάρος ανθρώπων που «έδωσαν τη μάχη κορονοϊό για να σώσουν ψυχές, για να σώσουν ανθρώπους». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Αν λάβουμε υπόψη ότι τα κενά προ πανδημίας, όπως έλεγε η ΠΟΕΔΗΝ, είναι σαράντα χιλιάδες, αντιλαμβάνεστε καλά ότι μια προκήρυξη των πέντε χιλιάδων δεν καλύπτει επ’ ουδενί το επικουρικό και συμβασιουχικό προσωπικό, που είναι δεκαέξι χιλιάδες. Πράξτε κατά συνείδηση ως Έλληνας πολίτης, ως πολιτικός και κοιτάξτε τους στα μάτια. Ξεχάστε τις ψηφοθηρίες. Κάντε αυτό που σας είπε ο Ανδρέας Ξανθός. Φέρτε μια κανονική ρύθμιση και ομόφωνα όλα τα κόμματα να πούμε «ναι, το αξίζετε».

Διότι είναι παιδιά που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ. Τους πήραμε ως επικουρικούς και συμβασιούχους με ΑΣΕΠ. Κάλυπταν όλα τα δεδομένα. Λόγω της πανδημίας που υπάρχει μία φορά στα εκατό χρόνια, η Βουλή των Ελλήνων με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και Υπουργό Υγείας τον Πλεύρη παίρνει ομόφωνα αυτή την απόφαση και μονιμοποιεί αυτούς που έδωσαν τη μάχη κατά του κορονοϊού. Όχι παιχνιδάκια με μόρια, λίγο πριν, λίγο μετά και λοιπά. Δείξτε τους ότι η ελληνική πολιτεία που καλώς ή κακώς –κακώς λέμε εμείς- την εκπροσωπείτε τιμά τον αγώνα, το αίμα και τους νεκρούς που έδωσαν κόντρα στον κορονοϊό για να σώσουν ψυχές, για να σώσουν ανθρώπους».

Αναφερόμενος στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων και επικουρικών του Ε.Σ.Υ. ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «διά της παρουσίασης του Προγράμματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 2 Μαρτίου πέρυσι η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα – η οποία μας δεσμεύει όλους – είναι η μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή».

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης στη Βουλή

Πηγή: newsbeast.gr