Οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται με το χιόνι όμως, σύμφωνα με την πνευμονολόγο Έυα Φούκα και με αφορμή την κακοκαιρία Ελπίδα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί βγαίνοντας έξω.

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Το χιόνι είναι πολύ ωραίο για να το χαίρεσαι αλλά θέλει προσοχή. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις πτώσεις αυτές τις ημέρες και αφορά κυρίως τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας. αλλά, οποιοσδηποτε μπορεί να υποστεί ένα κάταγμα. Και μην ξεχνάμε ότι είναι δύσκολη η πρόσβαση στα νοσοκομεία» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Προσοχή στα καρδιοαναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με την πνευμονολόγο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν αυτήν την περίοδο όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

«Οι άνθρωποι με χρόνια καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με κρύο αέρα. Μπορεί να εμφανιστεί μια επιδείνωση των συμπτωμάτων τους» είπε η γιατρός και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον κορονοϊό.

Μην ξεχνάτε τη μάσκα

Σημαντικό είναι σύμφωνα με τη γιατρό να μην ξεχνάμε τη μάσκα μας.

«Δυστυχώς πληρώσαμε ένα βαρύ φόρο σε αυτό το κύμα της πανδημίας. Σε ότι αφορά το κρύο, όλες οι ιώσεις και η Covid-19 παρουσιάζουν αυτή την περίοδο κάποια έξαρση. Η γρίπη είναι σε έξαρση. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Να μην εκτιθέμεθα χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους και να είμαστε καλά ντυμένοι όταν βγαίνουμε έξω. Χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα για τα αναπνευστικά προβλήματα που είναι στο φόρτε τους αυτήν την περίοδο» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr