Πέντε φοιτητές πέθαναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο πανεπιστήμιο του Cambridge, προκαλώντας ανησυχία, με τις αρχές να ξεκινούν έρευνα. Ο καθηγητής Graham Virgo, ο ανώτερος αντιπρύτανης για την εκπαίδευση, δήλωσε ότι οι έρευνες δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ των πρώτων τεσσάρων θανάτων φοιτητών, οι οποίοι ήταν όλοι σε διαφορετικά κολέγια. Ο πέμπτος θάνατος συνέβη αργότερα και αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω εξέτασης.

Το πανεπιστήμιο αρνήθηκε να κατονομάσει τους νεκρούς, αλλά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης έχουν κατονομάσει τον Daniel Fry, 20 ετών, δευτεροετή ιστορικό στο κολέγιο Homerton, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο, και τη Yasmin Lajoie, 34 ετών, πρωτοετή φοιτήτρια των ανθρωπιστικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών στο Hughes Hall, η οποία πέθανε τον Μάιο.

Οι πέντε θάνατοι καταγράφηκαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου -με τον πρώτο τον Μάρτιο, τρεις τον Μάιο και τον τελευταίο τον Ιούνιο. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, μόνο ο ένας θάνατος έχει επιβεβαιωθεί ως αυτοκτονία από τον ιατροδικαστή, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αντιμετωπίζονται ως πιθανές αυτοκτονίες.

Σε δήλωσή του, o Graham Virgo ανέφερε, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian: «Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τον τραγικό θάνατο πέντε φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ τους τελευταίους μήνες. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των μαθητών που έχουν πεθάνει.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το πανεπιστήμιο το αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά και είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί στενά με τους εταίρους μας για να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών θανάτων».

Το πανεπιστήμιο είχε δημιουργήσει μια ομάδα ταχείας αντίδρασης σε περιστατικά, στην οποία συμμετείχαν τα κολέγια που σχετίζονται με την υπόθεση, εμπειρογνώμονες δημόσιας υγείας από τις τοπικές αρχές και το NHS, το οποίο είχε εξετάσει τους τέσσερις πρώτους θανάτους φοιτητών, σημείωσε ο Virgo. Αργότερα, «πέθανε ένας πέμπτος μαθητής, ο οποίος τώρα εξετάζεται με την ίδια διαδικασία».

«Καμία κοινή αιτία ή σαφείς διασυνδέσεις» δεν ήταν εμφανείς από τους τέσσερις πρώτους θανάτους, σύμφωνα με τον ίδιο. «Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε για έναν θάνατο, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως αυτοκτονία και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει έρευνες για τους άλλους τέσσερις».

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για το πανεπιστήμιο και τα κολέγια από την ασφάλεια των μαθητών μας. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο ενεργειών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους μαθητές να είναι ασφαλείς», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbeast.gr