Σε πολιτικό πηγαδάκι άνθρωπος του ευρύτερου περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή εξηγούσε γιατί είναι πιθανό να μην κατέβει στις προσεχείς εκλογές.

Ήδη διαρρέεται ότι επεξεργάζεται αυτό το ενδεχόμενο ο ίδιος, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το θέμα. Μάλιστα η ομάδα του Μαξίμου που καταρτίζει τα γαλάζια ψηφοδέλτια, για την Α’ Θεσσαλονίκης μελετά και plan B σε περίπτωση που δεν θελήσει να συνεχίσει την ενεργό πολιτική.

Και μπορεί εκ της ιδιότητάς του πρώην πρωθυπουργού να μπαίνει πρώτος στο ψηφοδέλτιο και χωρίς σταυροδοσία, ωστόσο αν αποφασίσει να μην συμμετέχει στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες, αυτό σημαίνει πολλά και σε επίπεδο συμβολισμών.

Μαθαίνουμε πάντως ότι στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού η κινητικότητα δεν είναι μεγάλη, όπως σε αντίστοιχες περιόδους στο παρελθόν, όπου τα ραντεβού διαδέχονταν το ένα το άλλο.

«Πιθανή απόφασή του Κώστα Καραμανλή για μη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές θα του έλυνε τα χέρια. Το γεγονός ότι έχει αποφασίσει να μην μιλάει, παρότι δεν συμφωνεί σε όλα είναι επιβαρυντικό για τον ίδιο» μας τόνιζε άνθρωπος που γνωρίζει το παρασκήνιο και πρόσθετε: «Εκτός κοινοβουλίου σίγουρα θα μπορεί να είναι ενεργός από άλλα φόρα, όπου είτε θα τοποθετείται χωρίς δεσμεύσεις, είτε θα παραμείνει φειδωλός. Πάντως σίγουρα θα είναι πιο ελεύθερος».

Πηγή: newsbeast.gr