Μία κυβέρνηση που θα επικεντρωθεί στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού και θα διασφαλίσει τις συντάξεις για το 2022 θέλουν οι περισσότεροι πολίτες της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Insa για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Τhe Bild am Sonntag» και έδειξε ότι ποσοστό 61% των 2.400 συμμετεχόντων, έχουν την άποψη ότι η μάχη κατά της πανδημίας, είναι η πιο σημαντική αποστολή της κυβέρνησης, ενώ ακολουθεί η διασφάλιση των συντάξεων.

Οι Γερμανοί θέλουν επίσης, η κυβέρνησή τους να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού στα γηροκομεία, να παρέχει οικονομική στέγαση, αλλά και να περιορίσει την αύξηση των τιμών στην ενέργεια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής έχει την έκτη θέση στις προτεραιότητές τους.

«Η άμεση και συγκεκριμένη ανησυχία για το βιοτικό επίπεδο κάποιου έρχεται πρώτη από τη συχνά πιο ασαφή ανησυχία σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο επικεφαλής της Insa Χέρμαν Μπίνκερτ.

Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε στο πρώτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι η Γερμανία θέλει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της, στην ομάδα των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών (G7), ώστε αυτή να εξελιχθεί σε μία πρωτοποριακή ομάδα χωρών, στις προσπάθειές της, για να επιτύχει την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και έναν κοινωνικά προσανατολισμένο κόσμο.

Πηγή: newsbeast.gr