Ο Γκίντες Τσαλαμάντα είναι μουσικός από το Μαλάουι και είναι 92 ετών. Ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να είναι τόσο διάσημος που να δειπνήσει με τον πρόεδρο της χώρας του και μετά να κοιμηθεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Τον περασμένο μήνα τα έκανε και τα δύο, καθώς έγινε ακόμα πιο γνωστός χάρη στο TikTok στο οποίο όμως δεν έχει πρόσβαση καθώς δεν έχει smartphone ούτε καν ρεύμα για να φορτίσει ένα τηλέφωνο.

Το τραγούδι του Τσαλαμάντα για την κόρη του «Linny Hoo» είχε πάνω από 80 εκατ. views στο TikTok και μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που του ζητούσαν να τραγουδήσει ζωντανά επί πληρωμή.

Το πάρτι από τον πρόεδρο του Μαλάουι

Το γεγονός ότι έβαλε τη μικρή αφρικανική του χώρα στον ψηφιακό χάρτη τον περασμένο μήνα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του προέδρου Λαζάρους Τσακουέρα, που διοργάνωσε πάρτι για τα 92α γενέθλια του Τσαλαμάντα στο Κρατικό Μέγαρο στο Λίλονγκουε.

«Δεν περίμενα να με προσκαλέσουν στο Κρατικό Μέγαρο. Ήταν μεγάλη τιμή», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. «Ο πρόεδρος ρώτησε τη γνώμη μου για τη μουσική βιομηχανία του Μαλάουι και τις τέχνες», πρόσθεσε ο τραγουδιστής. Του προσφέρθηκαν μια κουβέρτα και ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν μαζί με τον πρόεδρο.

Γεννημένος το 1930 ο Τσαλαμάντα άρχιζε να παίζει μουσική σε ηλικία 12 ετών. Έκανε διάφορες δουλειές στη βιομηχανία καπνού, παίζοντας κιθάρα τα Σαββατοκύριακα σε μπαρ. Την περασμένη δεκαετία κατάφερε να τραγουδήσει στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από το πόσο δημοφιλές έγινε το κομμάτι Linny Hoo. Σύμφωνα με τον ίδιο το τραγούδι αυτό «αποτελεί ένα μήνυμα προς τους νεότερους να έχουν καλούς τρόπους, βοηθώντας τους γηραιούς γονείς τους με οικιακές εργασίες, όπως το σκούπισμα της αυλής και η άντληση του νερού».

Πηγή: newsbeast.gr