Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους περιφερειάρχες της χώρας θα έχει στις 12:30 σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τηλεδιάσκεψη ανακοινώθηκε με φόντο την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, με τον χθεσινό αριθμό – σοκ των 865 νέων μολύνσεων.

Η εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων δρομολογεί κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να μπει φραγμός στην ανοδική τροχιά των μολύνσεων από τον ιό ανά την Επικράτεια.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ενημερώνεται για το επιδημιολογικό φορτίο και την προβολή των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και προχωρά στην επιβολή νέων διαβαθμισμένων και όχι καθολικών μέτρων, όπου απαιτείται.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες και στη συνέχεια με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους ειδικούς, από τους οποίους θα δεχτεί και τις σχετικές εισηγήσεις που θα τον οδηγήσουν στην λήψη πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες και είναι πιθανό να ανακοινωθούν δημόσια με τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού αργά το απόγευμα.

Πηγή: newsbeast.gr