Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συγκεντρωθεί στην Πράγα για την εναρκτήρια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και οι Times σε νέο άρθρο τους βάζουν στο «στόχαστρο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου χαρακτηρίζουν «άξεστο» και πως κανείς δεν θέλει να είναι δίπλα του.

Συγκεκριμένα, οι thetimes.co.uk αναφέρουν ότι «με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και μια επικείμενη ενεργειακή κρίση, οι συνομιλίες στη μεγάλη ισπανική αίθουσα του κάστρου της πόλης έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορική στιγμή».

Επίσης, σημειώνει πως «η παρουσία του Ερντογάν είναι σημαντική στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μετά τα σχόλιά του αυτό το καλοκαίρι ότι η Τουρκία θα μπορούσε “να έρθει ξαφνικά μια νύχτα” για να καταλάβει τα νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα».

«Η Τουρκία υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στη Σουηδία για μια σατιρική τηλεοπτική εκπομπή που κορόιδευε τον Ερντογάν, υπενθυμίζοντας στους Σουηδούς ότι μπορεί να ασκήσει βέτο στην αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Οι Φινλανδοί, επίσης, βασίζονται στον Ερντογάν για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», προσθέτει στη συνέχεια.

Έτσι, το δημοσίευμα τονίζει για τον Ερντογάν, πως «είναι ένας άξεστος αυταρχικός ηγέτης που απειλεί την ασφάλεια της Ελλάδας και της Κύπρου και που δυσκολεύει τη ζωή της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Ποιος θέλει να κάθεται δίπλα του στο δείπνο; Κανείς».

Πηγή: newsbeast.gr