Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει σε σημερινό της άρθρο πως ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς θα μεταβούν στο Κίεβο την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Το Σάββατο και η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag είχε γράψει πως οι τρεις ηγέτες θα ταξιδέψουν στην Ουκρανική πρωτεύουσα πριν την επερχόμενη G7.

Ο Μάριο Ντράγκι ήδη βρίσκεται εκτός Ιταλίας, και συγκεκριμένα στο Ισραήλ, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραηλινού Κράτους, Isaac Herzog, και αύριο με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Mohammad Shtayyeh.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την Ιταλική Κυβέρνηση μέχρι στιγμής όσον αφορά το ταξίδι στο Κίεβο. Όπως γράφει η La Stampa, δόθηκε εντολή «να μην διαρρεύσει οτιδήποτε για λόγους ασφαλείας» αλλά η εφημερίδα υπογραμμίζει πως έμαθε την ημερομηνία και «έλαβε επιβεβαίωση κατόπιν διασταύρωσης με Βερολίνο και Παρίσι».

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο της Ιταλικής εφημερίδας, επικαλούμενο Ιταλικές Κυβερνητικές πηγές «είναι σημαντικό ότι θα παρευρεθούν και οι τρεις ηγέτες, και ότι υπάρχει η Ιταλία για να σπάσει τον παραδοσιακό γαλλογερμανικό άξονα».

Η La Stampa τονίζει επίσης πως «η Κυβέρνηση της Ρώμης είναι εκείνη που, μεταξύ των τριών, έχει βάλει τα λιγότερα εμπόδια στην Ανατολική διεύρυνση της ΕΕ και στην είσοδο της Ουκρανίας”»αλλά και πως «είναι επίσης μια ευκαιρία για τον Ντράγκι να κάνει έναν απολογισμό με τους εταίρους του μετά το ταξίδι στο Ισραήλ, και να συζητήσει ρεαλιστικά αν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους».

Πηγή: newsbeast.gr