Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε το δίλημμα «αλληλεγγύη ή ανεύθυνη συμπεριφορά» περιγράφοντας μία δραματική κατάσταση στο σύστημα Υγείας, το οποίο συνεχίζει να πιέζεται.

Ο κ. Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, επανέλαβε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. «Πρέπει να ξεχάσουμε τις συνήθειές μας που είναι η αγάπη, η ζεστασιά, η ανταλλαγή δώρων και να κατανοήσουμε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σκληρό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι υπάρχει ελπίδα και φως στην άκρη του τούνελ. «Με εντολή του πρωθυπουργού είχα την ευκαιρία να ενημερώσω όλα τα κόμματα να ενημερώσω για την εκστρατεία του εθνικού εμβολιασμού.

Φιλοδοξούμε όπως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, να εμβολιάσουμε με ασφάλεια και οργάνωση τους συμπολίτες μας. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, δεν είναι κυβερνητική αλλά είναι εθνική».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους πολίτες ότι μετά από 5 εβδομάδες lockdown, η Αττική έχει κατειλημμένο το 77% και η Θεσσαλονίκη το 91% των ΜΕΘ και έθεσε μια σειρά από κρίσιμα ερώτημα: Προτεραιοποιούμε ως κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων, αγάπης, αλληλεγγύης ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση του πως βλέπουμε τα πράγματα.

Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία μας; Η κινητικότητα δυστυχώς έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση πέρα από το lockdown, το ερώτημα που τίθεται είναι απλό και σκληρό: που νοσηλεύει κανείς του συμπολίτες του; Πώς μπορεί να βρει κάποιος ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας; Συνυπολογίστε ότι ο μέσος όρος είναι 15 ημέρες στις ΜΕΘ και ο μέσος όρος διασωλήνωσης είναι 10-11 ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr