Μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο τα πράγματα να μην είναι τέλεια για την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ευχάριστα νέα για τους οπαδούς της. Νέα που έχουν να κάνουν με το νέο γήπεδο, την OPAP Arena, αφού σήμερα Πέμπτη (20/1) έπεσαν οι υπογραφές με την Περιφέρεια Αττικής για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση των εργασιών το προσεχές καλοκαίρι, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο που θα κοσμεί την Αττική.

Οι εργασίες για την κατασκευή της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζονται και ακόμη ένα βήμα έγινε την Πέμπτη (20/1) με την υπογραφή δύο συμβάσεων με την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες αφορούν σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό για το γήπεδο. Αυτοί που υπέγραψαν ήταν ο Γιώργος Πατούλης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με αμφότερους να εκφράζουν τη χαρά τους για την πορεία του έργου.

Γήπεδο ΑΕΚ

Η ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής

Μετά τις υπογραφές για τις δύο συμβάσεις, η Περιφέρεια Αττικής ανέφερε τα εξής στην επίσημη ενημέρωσή της.

«Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία του Διοικητικού Ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, οι δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,274 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena».

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, οι συμβάσεις με τους αναδόχους, που αναλαμβάνουν να προχωρήσουν στην προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά-ΟΠΑΠ Arena».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την προμήθεια του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του γηπέδου, ανέρχεται στα 14.274.193,50 ευρώ. Στην υπογραφή παρέστη και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων επισήμανε ότι, η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της προχώρησε σήμερα στην υπογραφή των δύο συμβάσεων με τους αναδόχους οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς στην προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση και λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ, «Αγιά Σοφιά-ΟΠΑΠ Arena».
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα, υπογράφοντας και με τους αναδόχους που έχουν αναλάβει τις διαδικασίες για τις προμήθειες του γηπέδου, ολοκληρώνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου το σπίτι των φιλάθλων της ΑΕΚ να ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά αυτή. Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό, η ολοκλήρωση του οποίου θα κοσμεί την Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και όσους συνέβαλαν ώστε χωρίς καθυστερήσεις να ξεπεραστούν δυσκολίες και εμπόδια» τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Δ. Μελισσανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή των δύο συμβάσεων και τόνισε ότι: «Με την υπογραφή των δύο συμβάσεων σήμερα με τους εκπροσώπους των αναδόχων που είναι ο ΟΤΕ και η NEUROSOFT, πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο στο γήπεδό μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για την προσπάθεια και πιστεύω ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα που επισκεπτόμαστε την Περιφέρεια Αττικής. Τον κύριο Πατούλη θα τον ξαναδούμε στα εγκαίνια του γηπέδου. Ευχαριστώ πολύ».

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρειας Αττικής και ο εξοπλισμός

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει τμήμα της «Κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ» με συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ, ενώ με τις δύο συμβάσεις που υπεγράφησαν σήμερα εξασφαλίζεται η προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου.

Μεταξύ άλλων οι προμήθειες αφορούν:
-Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας,
-Εγκαταστάσεις Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης,
-Μηχανήματα συντήρησης χλοοτάπητα
-Τοπικά μέσα κατάσβεσης.
-Εγκαταστάσεις φωτισμού Κίνησης Αυτοματισμού
-Μηχανήματα θέρμανσης ψύξης – κλιματισμού
-Ηλεκτρικούς Πίνακες διανομής
-Αρχιτεκτονικό εξοπλισμό».

Πηγή: newsbeast.gr