Το Κέντρο της ΑctionAid στην Αθήνα κλείνει πέντε χρόνια και μας καλεί την Παρασκευή 27 Μαΐου σε μια εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, στον πεζόδρομο της Τριπόλεως. To πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό περίπατο στον Λόφο του Κολωνού, εργαστήριο εικαστικών, παιχνίδια, μουσική και «μαγεία»! 

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς, το Κέντρο της ActionAid, το οποίο από το 2017 στηρίζει ενήλικες, εφήβους και παιδιά που αντιμετωπίζουν ή βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, φέρνει ξανά κοντά τη γειτονιά Κολωνού. Η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 17.30 με τους κατοίκους της περιοχής να πρωταγωνιστούν στα δρώμενα, τη θεατρική ομάδα του Κέντρου να ανοίγει την αυλαία και τη χορωδία να παίρνει τη σκυτάλη.

Επενδύοντας σταθερά στην ενδυνάμωση και την κατάρτιση των κατοίκων που μένουν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού, το Κέντρο της ActionAid παρέχει δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες έχοντας καταφέρει να στηρίξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 5100 ανθρώπους. Ως ένα κέντρο γειτονιάς είναι ανοιχτό προς όλους τους κατοίκους της περιοχής, τις ομάδες πολιτών, τις δομές καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις καλώντας τους να συνδιαμορφώσουν τις αλλαγές που θέλουν να δουν σε τοπικό επίπεδο.

Όπως τονίζει η υπεύθυνη του Κέντρου, Μαρού Καραϊσάρογλου, «Ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια τη λειτουργία του Κέντρου μας στον Κολωνό, πιστεύοντας βαθιά στο ‘’μαζί’’. Στο Κέντρο μας υποστηρίζεται ο άνθρωπος όχι μόνο ως μονάδα, αλλά και ως μέλος της κοινότητας στην οποία ανήκει, καθώς δουλεύουμε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά. Βαδίζουμε λοιπόν μαζί με όραμα μια καλύτερη γειτονιά και σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας τα 5 χρόνια του Κέντρου!».

Αναλυτικό πρόγραμμα:

17:30-18:00 | Θεατρικός Περίπατος στον Λόφο (Εκπαιδευτικό τμήμα ActionAid)

18:00-19:30 | Κατασκευές για παιδιά & Εργαστήριο Εικαστικών για ενήλικες και παιδιά (Very Young Contemporary Art | VYCA)

19:00-19:30 | Χορωδία Κέντρου (Polyphonica)

19:30-21:30 | Παιχνίδι με τον μάγο Danzel

21:30 | Μουσική από την ομάδα εφήβων

Για περισσότερες πληροφορίες:

• 2155557345 

[email protected]

• Πέτρας 93, Κολωνός

Πηγή: newsbeast.gr