Στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξεκίνησε η πανδημία επέστρεψε τον Μάρτιο ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο Χίθροου, χάρη σε αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής και στην άρση όλων των περιορισμών της COVID.

Το Χίθροου ανέφερε σε ανακοίνωση σήμερα ότι ο αριθμός των εισερχόμενων ταξιδιωτών που μετακινούνται για λόγους αναψυχής και για επαγγελματικούς λόγους παρέμεινε, ωστόσο, αδύναμος λόγω των υψηλών επιπέδων των δεικτών του κορονοϊού στη χώρα και των απαιτήσεων για διενέργεια τεστ για τους ταξιδιώτες που φεύγουν από τη χώρα.

«Είναι φανταστικό να βλέπει κανείς το αεροδρόμιο να επιστρέφει σε ζωή ύστερα από δύο χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Χόλαντ-Κέι, μετά από έναν πολύ αδύναμο, σύμφωνα με το Χίθροου, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Το Χίθροου ανέφερε ότι δεν είναι σαφές εάν η τωρινή αύξηση στη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής θα διατηρηθεί καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανές νέες παραλλαγές του κορονοϊού, οι τιμές των καυσίμων είναι υψηλές, η οικονομική ανάπτυξη χαμηλή και ο αντίκτυπος από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μεγάλος.

Πηγή: newsbeast.gr