Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζοντας και αυτό το καλοκαίρι τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, υποδέχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, ένα διεθνώς καταξιωμένο ευρωπαϊκό σύνολο, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, και τον διάσημο αρχιμουσικό Myung-Whun Chung [Μιουνγκ Γουν Τσουνγκ]. Στην εμφάνισή τους στο Ηρώδειο θα παρουσιάσουν δημοφιλή έργα συνθετών του 19ου αιώνα, από τα οποία ξεχωρίζει η Συμφωνία αρ. 9 σε μι ελάσσονα («του Νέου Κόσμου»), έργο 95 του Antonín Dvořák [Αντονίν Ντβόρζακ] (1841-1904), μια έξοχη σύνθεση του παγκόσμιου συμφωνικού ρεπερτορίου, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές δημιουργίες της Εθνικής Σχολής της Τσεχίας. Την ίδια βραδιά, θα ακουστούν επίσης η Εισαγωγή από την όπερα Η Ιταλίδα στο Αλγέρι του Gioacchino Rossini [Τζοακκίνο Ροσσίνι] (1792-1868) και η Δεύτερη Συμφωνία σε ρε μείζονα, έργο 36 του Ludwig van Beethoven [Λούντιβιχ βαν Μπετόβεν] (1770-1827).  

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου (Filarmonica della Scala) συμπληρώνει φέτος σαράντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη διεθνή μουσική σκηνή, με περισσότερες από 800 συναυλίες σε περιοδείες ανά την υφήλιο, υπαίθριες μουσικές συναντήσεις που συγκεντρώνουν πάνω από 40.000 θεατές ετησίως, αξιόλογες δισκογραφικές καταθέσεις που προβάλλουν την ιταλική εργογραφία ή θεματολογία, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το παιδικό-νεανικό ακροατήριο. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε από τον Κλάουντιο Αμπάντο το 1982 σε συνεργασία με τους μουσικούς του Θεάτρου της Σκάλας, με στόχο την προβολή του συμφωνικού ρεπερτορίου. Έχει συνδέσει το όνομά της με λαμπρούς μαέστρους, όπως οι Carlo Maria Giulini και Riccardo Muti. Στο πόντιουμ της Filarmonica della Scala έχουν βρεθεί σημαντικοί μαέστροι του 20ού και 21ου αιώνα: Leonard Bernstein, Giuseppe Sinopoli, Seiji Ozawa, Zubin Mehta, Esa-Pekka Salonen, Riccardo Chailly, Yuri Temirkanov, Daniele Gatti, Fabio Luisi, Gustavo Dudamel, Daniel Harding, Daniel Barenboim, Valery Gergiev, Georges Prêtre, Lorin Maazel, Wolfgang Sawallisch. Από το 2015, βασικός αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής της Σκάλας του Μιλάνου είναι ο Riccardo Chailly. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα υποστηρίζεται από την Main Partner UniCredit. 

Ο Myung-Whun Chung είναι τακτικός συνεργάτης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου (Filarmonica della Scala). Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της κλασικής μουσικής, όχι μόνο λόγω της λαμπρής καλλιτεχνικής του πορείας, η οποία περιλαμβάνει πάμπολλες συνεργασίες με κορυφαίες διεθνείς ορχήστρες, φημισμένα μουσικά κέντρα, φεστιβάλ και λυρικά θέατρα καθώς και με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, αλλά και λόγω του φιλανθρωπικού του έργου. Έχοντας εστιάσει το ενδιαφέρον του, εδώ και πολλές δεκαετίες, στα οικολογικά και ανθρωπιστικά προβλήματα της εποχής μας, ο πολυβραβευμένος κορεάτης μαέστρος έχει προωθήσει στην πατρίδα του προγράμματα μουσικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για νέους. Επίσης, έχει διατελέσει Πρεσβευτής του Προγράμματος για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών των Ηνωμένων Εθνών, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Επίτιμου Πολιτιστικού Πρέσβη της Κορέας, η οποία τον έχει τιμήσει και με το βραβείο Kumkuan για τη συμβολή του στη μουσική ζωή της χώρας. Επιπλέον, το 1995, του απενεμήθησαν οι τίτλοι «Άνδρας της χρονιάς» από την UNESCO και «Πλέον διακεκριμένη προσωπικότητα της χρονιάς» από την  Κορεατική Ένωση Τύπου. Είναι ο πρώτος αρχιμουσικός στον οποίο δόθηκε από την UNICEF ο τίτλος του Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως (2008). 

Η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου αποτελεί παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της AΙΓΕΑΣ, ΑΜΚΕ πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου. 

Τιμές εισιτηρίων 

45 € (Ζώνη Γ΄) 55 € (Ζώνη Β΄) 65 € (Ζώνη Α΄) 80 € (Διακεκριμένη Ζώνη)  

5 € (ΑμΕΑ) 35 €, 30 € (Άνω διάζωμα) 28 €, 24 €, 20 €, 16 € (Εκπτωτικά)

Διάρκεια 

2 ώρες (με διάλειμμα)

Eισιτήρια 

210 72 82 333 | megaron.gr 

210 72 34 567 | aefestival.gr 

Πηγή: newsbeast.gr