Έκκληση απηύθυνε ένας γιατρός στους Αυστραλούς που θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό επίτηδες. Κι αυτό γιατί κάποιοι φέρεται να το προσπαθούν και να μολυνθούν ώστε να μη χρειαστεί να απομονωθούν αργότερα.

Μιλώντας στο Channel 10 το βράδυ της Τρίτης, ο Dr Chris Moy, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ιατρικής Ένωσης της Αυστραλίας, μίλησε για τους κινδύνους που συνδέονται με την Covid-19. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά την είδηση ότι μια μέλλουσα νύφη στη Μελβούρνη αποκάλυψε μέσω TikTok πως θα έκανε ό,τι μπορούσε για να μολυνθεί ώστε ο κορονοϊός να μην επηρεάσει τον γάμο της τον επόμενο μήνα.

Στο σχετικό βίντεο η γυναίκα φαίνεται να αγκαλιάζει κόσμο και να μοιράζεται ποτά με άλλους, ελπίζοντας να κολλήσει κορονοϊό τώρα παρά τις ημέρες πριν από τον γάμο της.

Ο γιατρός μίλησε για τα παραπάνω, λέγοντας: «Όχι, όχι, όχι, όχι».

«Αυτό που δεν θέλουμε είναι να αρρωστήσουν όλοι ταυτόχρονα, επειδή ένα ποσοστό θα καταλήξει στο νοσοκομείο την ίδια περίοδο και αυτό θα λυγίσει το σύστημα υγείας μας», τόνισε ο Dr Chris Moy.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να το επιβραδύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να μην φτάσει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στο νοσοκομείο.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κερδίσουμε χρόνο για να γίνουν όσες περισσότερες τρίτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού γίνεται γιατί είναι πολύ καλύτερο να εκτεθείς στον ιό όταν έχεις κάνει την ενισχυτική δόση.

«Η Όμικρον δεν είναι τόσο εύκολη όσο θέλουμε να πιστεύουμε… οι άνθρωποι τα κάνουν πολύ χειρότερα με αυτές τις ενέργειες (Covid πάρτι)», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την Τρίτη καταγράφηκαν στην Αυστραλία περισσότερα από 90.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Πηγή: newsbeast.gr