Το να μπορείς να έχεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοικτά ενώ ταυτόχρονα εργάζεσαι είναι τεράστιο προσόν. Και ειδικά στην εποχή όπου οι κίνδυνοι καραδοκούν παντού. Μία εργαζόμενη σε Starbucks στο Corpus Christi του Τέξας των ΗΠΑ, απέδειξε ότι ήταν και παρατηρητική και οξυδερκής στην αντιμετώπιση μιας εν δυνάμει δύσκολης κατάστασης που αφορούσε μία νεαρή πελάτισσα.

Την αποθέωση γνωρίζει από τον κόσμο στα social media αλλά και από τη μητέρα μιας έφηβης, η barista η οποία αντέδρασε άμεσα και με έναν ιδιότυπο τρόπο, προκειμένου να δώσει βοήθεια στη νεαρή κοπέλα.

Η κοπέλα καθόταν μόνη της στα Starbucks όταν την πλησίασε ένας άγνωστος και την παρενοχλούσε, με την 18χρονη να είναι εμφανώς αρνητική στο να έχει οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του ενώ εκείνος ήταν επικίνδυνα επίμονος.

Πώς έφτασε το μήνυμα στην κοπέλα

Η εργαζόμενη δεν έκανε ούτε σκηνή, ούτε φασαρία. Έγραψε λοιπόν αθόρυβα ένα μήνυμα σε ποτήρι και το έδωσε στην έφηβη, λέγοντάς της ότι ήταν ένα δωρεάν ρόφημα από το μαγαζί.

Η μητέρα του κοριτσιού ανέφερε: «Η 18χρονη κόρη μου ήταν στο Starbucks, μόνη εκείνο το βράδυ. Ένας άντρας πήγε κοντά της και άρχισε να της μιλά. Μία barista της έδωσε μια επιπλέον ζεστή σοκολάτα που- υποτίθεται- κάποιος ξέχασε να πάρει. Πόσο ευγνώμων είμαι για τους ανθρώπους που προσέχουν τους άλλους!».

Η μητέρα μοιράστηκε λοιπόν τη φωτογραφία του ποτηριού με το περιβόητο μήνυμα που είχε γράψει πάνω η εργαζόμενη: «Είσαι καλά; Θέλεις να επέμβουμε; Αν το χρειάζεσαι, βγάλε το καπάκι από το ποτήρι» έγραφε το μήνυμα.

Ευτυχώς, η 18χρονη ένιωσε ότι είχε την κατάσταση υπό έλεγχο και δεν χρειαζόταν να παρέμβει η ομάδα των Starbucks, αλλά παρόλα αυτά αυτή και η μητέρα της συγκινήθηκαν από την υποστήριξη τους. «Ένιωθε ασφαλής και δεν έβγαλε το καπάκι, αλλά τους ειδοποίησε. Είπε ότι μόλις σήκωσε το βλέμμα της είδε όλη την ομάδα των εργαζομένων να την έχουν υπό την επίβλεψή τους και σε ετοιμότητα να επέμβουν», εξήγησε η κ. Roberson.

Πηγή: newsbeast.gr