Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι απέκτησε την ιδιότητα Μέλους στο δίκτυο EFMD για τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών Επιστημών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πιστοποίηση, που όχι μόνο αποδεικνύει έμπρακτα την υψηλή ποιότητα των πτυχίων που παρέχει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αλλά και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη βαθιά τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία του διδακτικού του προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, το EFMD (European Foundation for Management Development) δραστηριοποιείται με στόχο στην ενίσχυση της αριστείας στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη επαγγελματιών διοίκησης, ικανών να προσφέρουν και να συμβάλουν στην πρόοδο του κλάδου, σε διεθνές επίπεδο. Στο δίκτυο του EFMD ανήκουν περισσότεροι από 30.000 επαγγελματίες και φορείς δημόσιας και ιδιωτικής διοίκησης, καθώς και 972 εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Με την ιδιότητα μέλους στον ΕFMD, οι φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Διοίκησης αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός διεθνώς αναγνωρισμένου δικτύου επαγγελματιών και φορέων Διοίκησης. Η συμμετοχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο δίκτυο του EFMD επιφέρει μια σειρά από οφέλη, ειδικά σχεδιασμένα για την επαγγελματική τους ανάπτυξη, όπως την πρόσβαση σε αρχεία και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με το γνωστικό αντικείμενό τους. Το ΕFMD διοργανώνει διαδικτυακά projects που προορίζονται τόσο για φοιτητές (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών), όσο και για καθηγητές, όπως σεμινάρια, εκπαιδευτικές εκθέσεις και ημέρες καριέρας. Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε δημοσιεύσεις, διεθνή projects, εξετάσεις διαπίστευσης και πιστοποίησης, συγγραφή υποθέσεων και διδακτορικά ερευνητικά βραβεία.

Σημειώνεται πως η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει σύγχρονα προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια Queen Margaret University, Oxford Brookes University και University of East London, στους τομείς: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Marketing, Λογιστική & Χρηματοοικονομική, Digital Marketing, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, Διαχείριση Ακινήτων.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το EFMD

  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. 

Περισσότερα στο: mitropolitiko.edu.gr 

Το EFMD ιδρύθηκε το 1972, ως οργανισμός με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η έδρα του βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των προτύπων και των προσεγγίσεων σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση πάνω σε θέματα διοίκησης. Αποτελεί πηγή πληροφόρησης, έρευνας, δικτύωσης, καινοτομίας και επικοινωνίας καλών πρακτικών μεταξύ των μελών και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και εταιριών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τρόπο που να ευνοεί την εύρυθμη λειτουργία και επαγγελματική ανάπτυξη αμφοτέρων των συμβαλλομένων.

Πηγή: newsbeast.gr