Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» και με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού και την πρόσβαση αθλητών Α.με.Α. σε προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.  

Η συνεργασία προβλέπει μεταξύ άλλων την παροχή, ετησίως, δύο υποτροφιών σε εγγεγραμμένους αθλητές της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με διακεκριμένα διεθνή πανεπιστήμια

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνεται η υποστήριξη αθλητικών γεγονότων και διοργανώσεων, καθώς και κοινωνικών και εκπαιδευτικών δράσεων. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών Προπονητικής, Διοίκησης Αθλητισμού, Αποκατάστασης, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικά σε εκδηλώσεις της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Παράλληλα, προάγεται η διοργάνωση σεμιναρίων ή/και θεματικών παρουσιάσεων από την Ομοσπονδία προς τους φοιτητές του Κολλεγίου.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη στην έδρα της ομοσπονδίας, στο ΟΑΚΑ. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Διαμαντής, ενώ εκ μέρους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρέστη η Πρόεδρος της ομοσπονδίας κα. Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία που είναι αθλητικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου θα έχει πολλά να προσφέρει στην Ομοσπονδία μας στο μέλλον». 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή της συμφωνίας οι παρευρισκόμενοι είχαν, επιπλέον, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του στίβου, Νάσο Γκαβέλα καθώς και με τον προπονητή του Νέστορα Κολοβό.

Πηγή: newsbeast.gr